Waardevolle eye-openers die je helpen bij het afvallen

Wanneer je van plan bent af te gaan vallen, weet je soms niet waar je aan begint. Afvallen kent nu eenmaal veel hoogtepunten, maar ook dieptepunten. Wanneer de moed je in de schoenen zakt en je je afvraagt wáár je het allemaal voor doet, kun je deze eye-openers gebruiken. Herzie je strategie aan de hand van deze opmerkingen en kanttekeningen. Want wie deze punten meeneemt, zal een stuk succesvoller zijn.

 

Ga het gewoon doen

Afvallen is niet een kwestie van leven of dood. Je kan ermee beginnen en net zo gemakkelijk kan je ermee stoppen. Als je dieet dus niet bevalt of je je afvraagt waarom je het eigenlijk doet, kun je er net zo snel en makkelijk de stekker uittrekken als dat je begonnen bent.

Het gaat er bij afvallen namelijk vooral om hoe slank je je voelt. Voel je je slank genoeg? Kijk dan eens in de spiegel en bepaal of je trots bent op wat je ziet. Is dat het geval? Houden zo. Is dat niet het geval? Ga er dan gewoon voor. Pak het eerste het beste dieet, begin met gezonder eten en drinken en ga meer bewegen.

 

Wees niet bang

Bang zijn voor afvallen? Het komt voor. De angst zit hem er vooral in dat afvallen een ander mens van je maakt. Chagrijniger, bijvoorbeeld. Maar ook mensen zijn bang dat ze niet meer gezellig kunnen zijn als ze tijdens een feestje overal “nee” op moeten zeggen. Weer andere mensen zijn bang dat ze de controle kwijtraken. Die kun je prima vasthouden door het afvallen in eigen hand te houden. Jij bent immers degene die het moet gaan doen! Dus zorg alsjeblieft dat je die controle wel houdt!

 

Doe niet alles tegelijk

Fanatiek beginnen is niet verkeerd, maar té fanatiek kan de bedoeling niet zijn. Je hoeft niet én te gaan lijnen én te gaan bewegen én te gaan sporten én een maagverkleining te doen! Eén ding tegelijk, misschien twee, is meer dan genoeg. Ga rustig aan meer bewegen en pas je voeding daarop aan. Dan ben je al op weg. Wie wel alles tegelijk doet zal binnen de kortste keren helemaal klaar zijn met het afvallen en met een halve burn-out thuis komen te zitten.

 

Mooie benen en billen? Die heb je al!

Zorg dat je je niet teveel focust op hoe je eruit komt te zien. Het eindresultaat zal in veel gevallen tegen kunnen vallen als je de benen van een topmodel voor je ziet en de billen van Jennifer Lopez zou willen hebben. Afvallen is niet een schoonheidswedstrijd en zo moet je het dus ook niet zien. Houd in je hoofd dat je al mooi  bent zoals je bent. De mooie benen en billen zijn al van jou. De rest kan ze zien. Maar het gaat er nu vooral om dat je gezonder wordt. Daar moet dan ook de focus voor jou liggen!

 

Pak door

Twijfel en verloedering van het afvallen komen in de beste tijden voor. Het is dus ook belangrijk om juist op die momenten door te pakken. Stel voor jezelf een lijstje samen van zaken die je kan doen als je in een dip zit. Een oppeplijstje dat jou helpt om zelfs de grootste kloof te overbruggen en weer terug te gaan met het afvallen. Je motivatie moet er altijd zijn, ook al kun je het even niet opbrengen. Maak foto’s, visualiseer en vraag mensen om hulp als je bang bent niet meer door te kunnen zetten. Want als je die brug eenmaal wel geslagen hebt, zal het voortaan een stuk sneller en makkelijker gaan. Het succes van afvallen heb je zelf in de hand!

Comments

(0 Comments)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.